انتخاب رهبر جدید حماس و تأثیر آن بر آینده پیش روی فلسطین-راهبرد معاصر
یک هفته عزای عمومی در هند در پی درگذشت مانموهان سینگ نخست وزیر عراق: ورود برادر بشار اسد به عراق کذب است شمار کشته‌های حمله هوایی پاکستان به افغانستان به دستکم ۵۰ تن رسید بحران سیاسی کره جنوبی؛ کار رئیس‌جمهور موقت هم به استیضاح کشید عراقچی وارد پکن شد شاخه نظامی حماس: یکی از نیرو‌های مقاومت در عملیاتی استشهادی خود را در میان گروهی ۵ نفره از نیرو‌های اسرائیلی منفجر کرد عراقچی: بار‌ها به دولت سوریه، وزیر خارجه و حتی خود بشار اسد توصیه کردم که با ترکیه وارد مذاکره شود دستگیری فرمانده دادگاه صحرایی زندان صیدنایا در سوریه + عکس حمله موشکی یمن به تل‌آویو/فرودگاه بن‌گوریون تعطیل شد رهبر انصارالله یمن: جنگ مردم سوریه با اسرائیل حتمی است هشدار شدیداللحن شورای همکاری خلیج فارس؛ اسرائیل فوراً از سوریه عقب‌نشینی کند واکنش مسکو به ادعای سقوط هواپیمای آذربایجان توسط پدافند روس بقائی، ادعای دخالت ایران در سوریه را مردود دانست رئیس جدید دستگاه اطلاعات سوریه تعیین شد نماینده مجلس روسیه: توافق با ایران احتمالاً اواسط ژانویه امضا می‌شود
حسن هانی زاده، کارشناس مسائل بین الملل در گفت و گو با راهبرد معاصر بررسی می کند:

انتخاب رهبر جدید حماس و تأثیر آن بر آینده پیش روی فلسطین

کارنشاس مسائل بین الملل در خصوص تحولات اخیر حماس گفت: این تحولات به دلیل یک سری از تغییرات اجباری و نتیجه تصمیم جمعی رهبران حماس بوده است. حماس در نظر دارد تا با تحرک های داخلی و بین المللی در حوزه های سیاسی و اجرایی دست به اقدامات و رویکردهایی بزند لذا با توجه به این موضع گیری و دیدگاه آقای نزار عوض الله را به عنوان رهبر جدید حماس انتخاب و معرفی کرده است.
حسن هانی زاده، کارشناس مسائل بین الملل
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۱ - ۲۴ اسفند ۱۳۹۹ - 2021 March 14
کد خبر: ۸۰۷۰۸

انتخاب رهبر جدید حماس و آینده پیش روی فلسطین

 

به گزارش راهبرد معاصر، براساس اطلاعات منتشر شده از منابع فلسطینی نزار عوض الله به عنوان رهبر جدید حماس انتخاب ومعرفی شده است. عوض الله جدیدترین رهبر حماس است که رسانه ها در تشکیلات حماس تا کنون کمتر نامی از او شنیده اند، اما این شخصیت، پیش از این سمت های مختلفی برعهده داشته و عضو رهبری این گروه بوده است. حسن هانی زاده اطلاعات بیشتری درباره رهبر جدید حماس در اختیار راهبرد معاصر قرار داده است که در ادامه می خوانید.

 

 درباره رهبر جدید حماس و چرایی انتخاب وی به عنوان رهبر جدید حماس به این نکات اشاره کرد و گفت: نزار عوض الله که به عنوان جانشین اسماعیل هنیه دبیر دفتر سیاسی حماس انتخاب شده در چارچوب برخی تغییراتی به عنوان رهبر حماس انتخاب شده که به نظر می رسد تشکیلات حماس در تلاش است تا نسبت به گذشته به سمت جوانگرایی و توجه به روی کار آمدن مدیرانی با انرژی و جوان تر با ایده های قابل تامل حرکت کند.

 

وی در این باره خاطر نشان کرد: به هر حال انتخاب آقای عوض الله دراین راستا قابل تجزیه و تحلیل است که حماس دست به نوآوری هایی با توجه به اتفاقات منطقه خواهد زد. از آنجایی که در طول سال های اخیر حرکت قابل قبولی از سوی حماس در حوزه های سیاسی بین المللی و منطقه ای مشاهده نشده و همچنین قرار است که آقای اسماعیل هنیه درانتخابات آینده پارلمان و تشکیلات خود گردان فلسطین حضور داشته باشد، به نظر می رسد این تحولات به دلیل یک سری از تغییرات اجباری و نتیجه تصمیم جمعی رهبران حماس بوده است. حماس در نظر دارد تا با تحرک های داخلی و بین المللی در حوزه های سیاسی و اجرایی دست به اقدامات و رویکردهایی بزند لذا با توجه به این موضع گیری و دیدگاه آقای نزار عوض الله را به عنوان رهبر جدید حماس انتخاب و معرفی کرده است.

 

هانی زاده در خصوص رهبر جدید حماس اینگونه توضیح داد: آقای نزار عوض الله یکی از شخصیت های کمتر مطرح شده در رسانه های بین المللی و منطقه ای است که رسانه ها و مردم دنیا کمتر با این شخصیت سیاسی و نظامی آشنایی دارند. یکی از ویژگی های آقای نزار عوض الله  داشتن کاریزمای خوب برای ایجاد انسجام در میان تشکیلات گستره حماس است، لذا به نظر می رسد آقای اسماعیل هنیه در تلاش است تا خود رابه عنوان یکی از جانشینانن محمود عباس در عرصه های تشکیلات خودگران مطرح کند و در آینده  در کادر حماس تغییرات اساسی ایجاد شود.

 

حسن هانی زاده درباره انتخاب رهبر جدید حماس به این نکته نیز اشاره کرد و بیان داشت: انتقال آقای نزار عوض الله از فعالیت های نظامی به سیاسی به این مفهوم است که حماس نیازمند یک تحرک دیپلماتیک همراه با تحرک نظامی است، لذا به نظر می رسد انتخاب آقای نزار عوض الله انتخابی کاملا هوشمندانه بوده است ، چرا که این انتخاب می تواند نقش تاثیر گذاری در بحبوحه تلاش کشورهای مرتجع عربی برای برقراری ارتباط با رژیم صهیونیستی از خود به جا بگذارد، بنابراین به نظر می رسد حمایت به دنبال اتخاذ رویکردهای جدیدی در عرصه های داخلی، منطقه ای وبین المللی است.

ارسال نظر